Kopenhagen proglašen najboljim gradom za život u Evropi

Kopenhagen je proglašen najboljim gradom za život Evropljana prema najnovijim istraživanjima. Na drugom mjestu se nalazi Bern u Švajcarskoj, dok treće mjesto dijele Ženeva i Hag.

Gradovi u Skandinaviji, Holandiji i Švajcarskoj dominiraju u top 20 gradova za evropske emigrante, prema podacima konsultantske kuće ECA International.

U Velikoj Britaniji, Edinburg je jedini grad u rangu 20 najboljih, dok je Aberdin na mjestu broj 21. Dablin je ponovo ušao u top 10 ove godine, dijeleći deveto mjesto sa Geteborgom i Lukemburgom.

Van Evrope, visoko su rangirani gradovi u Kanadi, kao i Kanbera u Australije i prestonica Novog Zelanda, Velington, dok je Singapur jedini azijski grad koji je ušao na listu top 100 gradova najboljih za život.

– Gradovi u Skandinaviji, Švajcarskoj i Holandiji pružaju dobre uslove za život već dugi niz godina; ono što ih izdvaja su odlična infrastruktura, pouzdani transportni sistemi i visok nivo zdravstvene zaštite koji doprinose njihovom odličnom rezultatu – kaže Nil Ešmen analitičar konsultantske kuće ECA International.

ECA rangira 480 gradova širom svijeta, uzimajući u obzir kategorije koje pružaju kvalitetne životne uslove kao što su zdravstvena zaštita, klima, kvalitet stanovanja i socijalnog života.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top