Kompanija u SAD-u: Svakom radniku dar od 100.000 dolara | Ekonomist

Kompanija u SAD-u: Svakom radniku dar od 100.000 dolara

Firma Hilcorp Energy zbog odličnih poslovnih rezultata odlučila nagraditi svih 1.381 radnika.

Kompanija sa sjedištem u Houstonu u Teksasu osigurala je svim zaposlenima božićnice od po 100.000 dolara.

Hilcorp Energy, jedna od najvećih američkih energetskih kompanija, saopštila je da su u godini na izmaku postignuti odlični poslovni rezultati zbog čega će božićnicu dobiti svih 1.381 radnika, što je iznos veći od 138 miliona dolara.

Postizanje zacrtanih ciljeva

Amanda Thompson, koja radi kao recepcionarka u kompaniji već deset godina, kazala je da ona i njene kolege imaju dobre razloge dati sve od sebe na radnom mjestu.

“Naši direktori su tako sposobni da nas motivišu. Oni su jednostavno najbolji”, rekla je ona za Fox26.

Dodala je kako Uprava kompanije ispuni svako obećanje zaposlenima nakon postizanja zacrtanih ciljeva, napominjući kako svi radnici imaju dobar razlog da daju 100 posto na poslu.

Visina božićnice je određena nakon što je ispunjen cilj kompanije o udvostručavanju veličine Hilcorpa u periodu od pet godina.

Radnici ove kompanije su za isti cilj nagrađeni i prije pet godina, kad im je umjesto božićnice stigla ponuda Uprave da izaberu bilo koji automobil u vrijednosti do 50.000 dolara ili ček u iznosu od 35.000 dolara.

 

Izvor: Al Jazeera

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top