Kompanija LG objavila finansijske rezultate za drugi kvartal 2017. godine | Ekonomist

Kompanija LG objavila finansijske rezultate za drugi kvartal 2017. godine

Kompanija LG Electronics objavila je finansijske rezultate za drugi kvartal 2017. godine, prema kojima su zabilježeni prihodi u iznosu od 12,89 milijardi američkih dolara, što predstavlja porast od 4 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Prihodi su ostvareni prvenstveno zahvaljujući dobrim rezultatima kompanije LG Home Appliance, u kojoj je zabilježen porast prodaje od 12 odsto u poređenju sa drugim kvartalom prethodne godine. Tri od četiri vodeće poslovne jedinice kompanije LG zabilježile su više prihode u odnosu na isti period 2016. godine. Operativna dobit u ovom kvartalu iznosi 588,2 miliona američkih dolara, što predstavlja porast od 13,6 odsto u tekućoj godini, uprkos izazovnom kvartalu za kompaniju LG Mobile Communications.

Kada je riječ o poslovnim jedinicama kompanije LG Electronics, rezultati izgledaju ovako:

  • Kompanija LG Home Appliance & Air Solutions je tokom drugog kvartala najviše doprinijela porastu prihoda i operativne dobiti, 4,65 milijardi američkih dolara. Očekuje se da će potražnja za proizvodima ove poslovne jedinice rasti na tržištima Sjeverne Amerike, Evrope i Azije, dok će premium kućni aparati, poput InstaView frižidera i TWINWash mašine za pranje veša, doprinijeti jačanju marže.
  • Kompanija LG Home Entertainment je u drugom kvartalu tekuće godine zabilježila operativnu dobit od 303,80 miliona američkih dolara, što predstavlja porast u iznosu od 2 odsto u odnosu na drugi kvartal prošle godine, i to uprkos padu potražnje za televizorima na svjetskom nivou. Snažan učinak prodaje premium TV aparata, poput LG OLED i LG SUPER UHD modela tokom proteklog kvartala, u kombinaciji sa boljim upravljanjem troškovima, rezultirao je solidnom operativnom profitnom maržom od 8,1 odsto.
  • Kompanija LG Mobile Communications suočila se sa izazovnim drugim kvartalom i zabilježila prihode od 2,39 milijardi američkih dolara i operativni gubitak od 117,27 miliona američkih dolara, što je gotovo nepromijenjeno u odnosu na isti period prošle godine, usljed slabije prodaje premium smartfona i povećanih troškova za komponente. Očekuje se da će predstavljanje nove Q serije i novog premium uređaja u narednom periodu učvrstiti performanse kompanije LG u idućoj polovini godine.
  • Kompanija LG Vehicle Components u drugom kvartalu 2017. godine ostvarila je prodaju od 781,7 miliona američkih dolara, što predstavlja porast od 38 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, prije svega zahvaljujući uspjehu telematike i komponenata kreiranih za Chevrolet Bolt, električni automobil nedavno lansiran u SAD. U drugoj polovini tekuće godine, očekuje se snažan rast na polju pametnih električnih automobila, što će se reflektovati kroz širu dostupnost Chevrolet Bolt-a u Sjevernoj Americi i razvoj drugih električnih automobila u Evropi.
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top