Kompanija čiji je profit skočio za 274% | Ekonomist

Kompanija čiji je profit skočio za 274%

Dobit američkog proizvođača robe široke potrošnje “Prokter i Gembla” (P&G) porasla je u četvrtom fiskalnom kvartalu.

Neto dobit kompanije je u kvartalu zaključno sa 30. junom iznosila dvije milijarde dolara, što je za 274 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, prenosi agencija Frans pres.

Prihodi su, međutim, pali za tri odsto, na 16,1 milijardu dolara. Kod svih pet kategorija robe široke potrošnje “Prokter i Gembl” je registrovao rast prometa, kada se izuzmu valutni efekti.

Međutim, kada se uključe valutni efekti, promet je smanjen za tri odsto.

Četvrti kvartal je bio još jedan period napretka. Gledajući u budućnost, posvećeni smo daljem unapređivanju produktivnosti i uštedi troškova, što nam pruža podstrek za inovacije i investicije neophodne za ubrzanje i održavanje bržeg rasta“, izjavio je generalni direktor kompanije Dejvid Tejlor.

U čitavoj protekloj fiskalnoj godini, P&G je imao neto dobit od 10,5 milijardi dolara, što je za 49 odsto više u odnosu na godinu dana ranije. Promet u fiskalnoj 2016. godini je iznosio 65,3 milijarde dolara, što je za osam odsto manje u odnosu na fiskalnu 2015. godinu.

Izvor: Sinteza

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top