Kompanija Apple ne prašta greške | Ekonomist

Kompanija Apple ne prašta greške

Jedan od zaposlenih u kompaniji Apple dao je svojoj ćerki iPhone X da ga ispita, pogleda kakav će biti, i to prije svih… Neiskusna i nepromišljena, djevojčica je snimila „Hands On“ video, u kojem je prikazala iPhone X iz svih uglova i tako svom ocu, dugogodišnjem zaposlenom u kompaniji Apple, „potpisala“ momentalni otkaz.

Nažalost, u videu, koji je brzo postao viralan, jer je u svijetu „jagma“ za prvim isporukama tog telefona, djevojčica je prikazala više nego što je smjela – oznake, QR kodove i druge kodove koje sadrže prototip modeli Apple uređaja, zbog čega su u kompaniji (s pravom) bili ljuti i dali otkaz njenom ocu.

Djevojčica je nakon objavljivanja videa, i to iz Apple kafeterije u kojoj je bila na večeri s porodicom, objavila novi video u kojem je nahvalila svog oca, podvukla da nije znala da krši Apple ugovor koji njen tata ima i da je to što je radila zabranjeno, kao i da je sve u radila zabave radi – u trenutku objave videa ona na svom kanalu nije imala pretplatnika tj. ljudi koji je prate. Video “izvinjenja” je pogledalo skoro četiri miliona ljudi!

Nažalost, odluka o otkazu ostaje na snazi, ali Bruk kaže da njen otac preuzima svu odgovornost, koja iz njihovih postupaka proizilazi. “Dobro smo. OK smo, zaista! Ne mrzimo Apple. Nećemo prestati da kupujemo Apple proizvode, ali se nadamo da će kompanija u budućnosti svojim zaposlenima jasnije staviti do znanja šta se smije, a šta ne sa proizvodima koje koriste”, zaključila je Bruk u videu.


 

Izvor: Mondo

Komentariši

Top