Komore nezamjenljive u podršci privredi

Komore imaju nezamjenljivu ulogu u podršci privredi, kako u okviru države tako i u regionalnom povezivanju, kazao je generalni sekretar Privredne komore Crne Gore Pavle Radovanović. On je učestvovao u radu sedmog Foruma civilnog društva Zapadnog Balkana u Tirani.

Kako je saopšteno iz PKCG, dvodnevni događaj koji je organizovao Evropski ekonomsko-socijalni komitet EESC, okupio je više od 150 učesnika, uključujući veliki broj predstavnika civilnog društva, zvaničnike EU, predstavnike vlada država regiona kao i međunarodnih organizacija.

Glavne teme ovogodišnjeg foruma su uloga organizacija civilnog društva u promovisanju regionalne saradnje (trgovina i investicije, povezivanje), stanje socijalnog dijaloga u zemljama Zapadnog Balkana, te omogućavanje građanskog prostora u regionu.

Generalni sekretar Radovanović je govorio na drugoj sjednici pod nazivom “Regionalna saradnja – poboljšanje učešća civilnog društva”, na panelu koji se bavio trgovinom i ulaganjima.

– Komore imaju nezamjenljivu ulogu u podršci privredi, kako u okviru države tako i u regionalnom povezivanju. Jačanje konkurentnosti privrede i unapređenje poslovnog ambijenta su izazovi na koje odgovaramo u saradnji sa Vladom i međunarodnim organizacijama. Treba da podržimo intenziviranje privatno-javnog dijaloga – rekao je Radovanović.

Tokom skupa organizovane su i sjednice na teme “Ocjena i izgledi odnosa EU i Zapadnog Balkana” i “Položaj civilnog društva na Zapadnom Balkanu”.

Forum se završava danas usvajanjem zaključaka i završne deklaracije.

Forum civilnog društva Zapadnog Balkana je događaj koji se održava svake dvije godine u jednom od gradova u regionu.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top