Komentare i sugestije na Prijedlog zakona o javnim nabavkama dostaviti do 17. juna | Ekonomist

Komentare i sugestije na Prijedlog zakona o javnim nabavkama dostaviti do 17. juna

Ministarstvo finansija pozvalo je zainteresovane da do 17. juna dostave komentare i sugestije na Prijedlog zakona o javnim nabavkama.

Iz Ministarstva su kazali da taj vladin resor sprovodi javne konsultacije povodom teksta Prijedloga zakona o javnim nabavkama, inoviranog u odnosu na verziju povodom koje je organizovana javna rasprava u februaru i martu.

– Prijedlog zakona je koncipiran u skladu sa rješenjima direktiva i najbolje prakse zemalja članica Evropske unije, ali istovremeno i usmjeren na prevazilaženje određenih problema u sistemu javnih nabavki u Crnoj Gori – navodi se u saopštenju.

Suštinski tekst Prijedloga zakona, kako je objašnjeno, donosi novi koncept javnih nabavki, baziran na rastu efikasnosti, jačanju transparentnosti i cjelokupnom unaprjeđenju te politike.

Iz Ministarstva su dodali da se komentari i sugestije na predloženi tekst zakona mogu dostavljati tom resoru na e-mail: javne.nabavke@mif.gov.me.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top