Komecijalni letovi iz SAD-a prema Kubi | Ekonomist

Komecijalni letovi iz SAD-a prema Kubi

Bijela kuća nastoji da postigne sporazum sa Kubom kako bi komercijalni letovi između dvije zemlje bili uspostavljeni već u decembru, objavio je Vol strit džurnal.

Kako list navodi, Obamina administracija takođe razmatra kako da ublaži ograničenja za putovanja Amerikanaca na Kubu koja je donio Kongres, prenosi Rojtres.

Na ambasadi SAD u Havani u petak je prvi put poslije 54 godine podignuta američka zastava, a tom ceremonijom kojoj je prisustvovao američki državni sekretar Džon Keri označeno je obnavljanje diplomatskih odnosa dvije zemlje.

U američkom Senatu, gornjem domu Kongresa već je podnijet nacrt zakona o ukidanju zabrane putovanja za Amerikance i još ambiciozniji nacrt o ukidanju ekonomskog embarga koji je bio na snazi decenijama, ali Republikanci, koji imaju većinu mjesta i u Senatu i u Predstavničkom domu, protive se usvajanju tih zakona.

Američke avio kompanije podržavaju ponovno uvođenje redovnih linija. Amerikanci koji trenutno putuju na Kubu zbog porodičnih posjeta ili posla to čine uglavnom putem čarter letova.

”Mi smo posvećeni ostvarivanju ovog cilja, postoji dobra volja sa obje strane, i nastavljamo sa pregovorima”, izjavio je za list zvaničnik iz američkog ministastva spoljnih poslova, dodajući da se administracija nada “dogovoru do kraja godine.”

Izvor: Tanjug
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top