Koliko biste žrtvovali zarad pokretanja sopstvenog biznisa? | Ekonomist

Koliko biste žrtvovali zarad pokretanja sopstvenog biznisa?

Clara Shih, osnivač i izvršni direktor kompanije Hearsay Social, opisuje svoje preduzetničko iskustvo i otkriva čega je sve morala da se odrekne na putu blistavog uspjeha. Navodi da se u današnje vrijeme stiče utisak da svako sa idejom može da osnuje sopstvenu kompaniju, a da je za opstanak biznisa je potrebno mnogo više od ideje. On zahtIJeva krv, suze, znoj i veliku posvećenost jer nema ničega lakog i jednostavnog u preduzetništvu.

Ističe da je napuštanje kompanije Salesforce.com pre pet godina zarad osnivanja Hearsay Social jedna od najtežih, a ujedno i najboljih odluka koju je donijela u životu. Taj poduhvat je zahtijevao svaki atom snage i hrabrosti kako bi donijela odluku i uplovila iz sigurnog i poznatog posla u velikoj kompaniji u nešto potpuno novo i okrenula novi list.

Za one koji su spremni za promjene, evo nekih lekcija koje je  naučila i podijelila sa nama:

Budite spremni da se žrtvujete

Kada probijete led uspjesi se nižu jedni za drugim. U početku nemate ništa osim sopstevnog talentai resursa, kao po definiciji su svi ostali veći, razvijeniji i više ostvareni od vas i zato da biste pobijedili morate da uložite mnogo truda i napornih sati, i da sve radite bez prečica.

Navodi da je njihova prva godina bila obilježena dugim radnim danima i noćima koje su se ćesto stapale i da je bilo dosta dana kada su išli kući u sred noći, a nekada su jednostavno noćili na poslu. Nije bilo mjesta za izostanke i dane odmora, što je uticalo i na njen socijalni život, imala je kontakte samo sa kolegama i nije bila u mogućnosti da prisustvuje  zabavama dobrih prijatelja tokom ovog perioda. Takođe je bilo potrebno da se navikne na odsustvo redovne plate na neodređen period. Oblasti odricanja su drugačije kod svakog preduzetnika ali su odricanja svakako prisutna u jednoj formi ili drugoj zato što uspjeh zahtijeva usredsređenost, a ona se odlikuje kompromisima.

Pametno birajte svoje partnere

Sposobnost da se procijene, privuku i izgrade jake poslovne veze sa suosnivačem, novim zaposlenim i investitorima često čini razliku izmešu uspjeha i neuspjeha. Ističe da je imala veliku sreću da se udruži sa dugogodišnjim prijateljom Steve Garrity. Kao novo-pečenim preduzetnicima, ovo prijateljstvo  je postavilo temelj povjerenja koje je olakšalo procese odbijanja ideja, donošenja velikih i važnih odluka kao i posmatranje ideja iz različitih perspektiva i što je najvažnije omogućilo svakodnevnu podršku u ovim vrtoglavim počecima.

Vaši prvo-zaposleni imaju ključnu ulogu u određivanju sudbine preduzeća. Naš prvi zaposleni je imao više uloga u kompaniji i trenutno se nalazi u Londonu i započinje Hersay Social Europe koji će ujedno i voditi, a naš drugi zaposleni je počeo kao menadžer uspjeha i skoro se preselio u Hong Kong kako bi pokrenuo našu kancelariju u Aziji. Osnivački tim sa zaposlenima uspostavlja kulturu kompanije stoga smo odlučili da ćemo cijeniti tri stvari iznad svega:

1) Dugoročne kupce
2) Timski rad
3) Obavljanje posla

Potrudite se oko svoje mušterije

Mnoge kompanije govore o brizi prema potrošačima ali koliko od njih ih zapravo postavljaju iznad svega? Jedan od  naših najponosnijih trenutaka desio se kada je izvršni direktor Fortune 100company na našem događaju  izjavio da na našu kompaniju gleda kao na partnera, a ne kao na prodavca. U ovoj kompaniji izvršni direktor i generalni menadžer njeguju odnose sa našom kompanijom, umjesto odjeljenja za nabavke. Partnerstvo je od ključnog značaja za naš uspjeh, a ovaj nivo povjerenja nije bilo lako dostići i predstavlja nešto što je potrebno ostvarivati svaki dan.

Svaka kompanija ima zajednički cilj – usrećiti kupca, a to je na kraju dana i najvažnije, rekla je Clara za krak.

Izvor: Fortune/Bizlife

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top