Kolašin 1450 smanjio cijene: Dnevni ski pas sada košta 15 eura | Ekonomist

Kolašin 1450 smanjio cijene: Dnevni ski pas sada košta 15 eura

Ski Resort Kolašin 1450 odlučio je da od sjutra smanji cijene dnevnog ski pasa za odrasle sa 20 eura na 15, a cijene dnevnog ski pasa za djecu sa 13 eura da spusti na 11. Nove cijene važiće do kraja sezone.

“Novina je i u tome što smo ukinuli poludnevne ski pasove, jer smo u prethodnom periodu imali velike gužve na svim tačkama u terminu preklapanja važenja prijepodnevnog i popodnevnog poludnevnog ski pasa. Zbog gužvi koje su nastajale, korisnici tih ski pasova ih nijesu mogli koristiti u punom vremenu njihovog važenja. Sada kada su cijene dnevnog ski pasa smanjene, posjetiocima našeg skijališta preostaje samo da uživaju u svakom trenutku provedenom na našem skijalištu”, navodi izvršni direktor Ski centra Kolašin 1450 Boban Šćepanović.

Kako dodaje, na svim stazama ski centra Kolašin 1450 ima sasvim dovoljno snijega i skijalište radi punim kapacitetom.

U funkciji su sve žičare i svi ski liftovi, pa naredni dani garantuju vrhunsko skijanje i uživanje u pravom zimskom ambijentu. Pozivam Vas da dođete i da se uvjerite u to!

“Bez obzira na činjenicu da imamo sasvim dovoljno snijega, danas smo uz postojeća dva topa za proizvodnju snijega instalirali još jedan. Treći top nam je garancija da ćemo i ove godine održati, ili čak povećati prosjek od 108 skijaških dana tokom jedne sezone. Instalacija ovog topa je proba i priprema za naredne korake u pripremi sistema za proizvodnju snijega za čitavu jednu stazu šestosjeda Vilina Voda”, navodi Šćepanović.

Za pripremu ove sezone, iz Ski centra podsjećaju da su uložili značajna sredstva u objekte, u ski opremu za rentiranje, povećali su broj mjesta na terasi restorana za 50 odsto.

“Takođe, povećali smo broj mjesta na parkingu, servisirali smo svu opremu i instalacije, uradili servise tabača, u potpunosti smo pripremili sve skijaške staze, napravili smo novu, veoma atraktivnu stazu za vožnju motornih sanki i mnogo drugih aktivnosti u cilju da spremniji nego ikada dočekamo ovu sezonu i stvorimo uslove da primimo više turista nego u prethodnom periodu”, navodi Ščepanović.

Iako su, zbog loših vremenskih prilika imali ogromne finasijske gubitke, kažu da su zahvaljujući odličnoj pripremi sezone i pravljenju snijega na vrijeme stvorili uslove da od toga najveću korist imaju prije svega skijaši, ali i kolašinski hoteli, privatni smještaji, restorani, kafići, diskoteke, tj. cjelokupna turistička privreda Kolašina.

“Nadamo se da će se konačno uvidjeti svi naši napori koje stalno ulažemo u pravljenju održivog sistema na koji se oslanja ne samo Kolašin, već i dio sjevera Crne Gore, te da će nadležni državni i lokalni organi pronaći način da ostvarene gubitke svedemo na minimum, a buduće sezone pipremimo još kvalitetnije u interesu svih. Sigurni smo da ćemo svim ovim aktivnostima, i naravno novim cijenama dodatno stimulisati sve ljubitelje planine i zimskih sportova da ove zime provedu što više vremena u Kolašinu i na našem skijalištu. Takođe smo sigurni da ćemo nove kapacitete iskoristili u potpunosti i dočekati mnogo veći broj skijaša nego do sada”, poručuju Šćepanović.

Izvor: CdM

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top