Ko se najviše oglašava na Facebooku? | Ekonomist

Ko se najviše oglašava na Facebooku?

Prihodi Facebooka od oglašavanja veći su u inostranstvu nego u SAD-u, pa su u prvom tromjesečju dosegli 51 posto ukupnih prihoda od oglašavanja te društvene mreže, saznaje Reuters.

U prvom tromjesečju prihodi od oglašavanja te društvene mreže porasli su 46 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 3,3 milijarde dolara, što čini veliku većinu Facebookovih ukupnih prihoda od 3,5 milijardi dolara.

Pritom su prihodi od oglašavanja u inostranstvu porasli za 36 posto na godišnjem nivou, na 1,7 milijardi dolara. I dok prihodi iz Evrope rastu sporije nego u SAD-u, u azijsko-pacifičkoj regiji Facebook je zabilježio najveći rast, 57 posto na godišnjem nivou.

– Idućih milijardu novih potrošača doći će iz tih zemalja, kazala je Reutersu Carolyn Everson, potpredsjednica Facebooka za globalna marketinška rješenja.

Oglašavanje na mobilnim uređajima čini više od 70 posto ukupnih Facebookovih prihoda od oglašavanja, a oglašavanje na tim uređajima posebno je snažno i privlačno na tržištima u razvoju, kazala je Carolyn Everson.

Izvor:
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top