Ko najviše zarađuje na Facebook-u? | Ekonomist

Ko najviše zarađuje na Facebook-u?

Najpopularnija društvena mreža Facebook je danas nešto više od društvene mreže i da bi ponudio nešto novo korisnicima uvijek je u potrazi za talentima, među kojima su najplaćeniji inženjeri softvera.

Iza Facebook-a koji je nedavno dostigao milijardu korisnika u jednom danu stoji armija dizajnera, inženjera, menadžera i drugih kvalifikovanih ljudi koji se brinu o tome da sve radi bez problema.

Na listi najplaćenijih poslova na ovoj mreži koju je sastavio Biznis insajder koristeći podatke Glassdoora-stranice za traženje posla, najplaćenija pozicija je mjesto menadžera inženjeringa sa platom od 166.561 američkih dolara. Njegov zadatak je da radi sa timom inženjera za izgradnju i upravljanje na specifičnom proizvodu.

Na drugom mjestu je viši inženjer za softver koji zaradjuje 160.638 dolara. Oni su inženjeri sa najboljim iskustvom u kompaniji.

Inženjer softvera nalazi se na trećem mjestu, a on mora da ima iza sebe od osam do 10 godina iskustva. Zarađuje 157.080 dolara.

Produkt menadžeri su zaduženi za to da sve bude dobro sastavljeno i upakovano na Facebook-u. Oni “pakuju” proizvode koje su napravili različiti timovi i moraju da se pobrinu za to da proizvodi stignu na vrijeme. Poznati su kao najkritičnije osobe, a njihovo zanimanje je na četvrtom mjestu jer zarađuju 147.469 dolara.

Tehnički program menadžer zadužen je za vođenje osnovnih timova koji upravljaju različitim proizvodima kompanije, pa su na petom mjestu po plati koja iznosi 146.282 dolara.

Dalje slijede:

Inženjer za bazu podataka – 141.635 dolara

Naučni istraživači – 137.134 dolara

Inženjer softvera IV – 136.833 dolara

Front-End inženjer – 136.131 dolara

Izvor:cdm

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top