Kladionice za dvije godine zaradile 16 miliona | Ekonomist

Kladionice za dvije godine zaradile 16 miliona

Vlasnici kladionica imali su u posljednje dvije godine čistu dobit od skoro 16 miliona eura, pokazuju podaci Poreske uprave.

Tokom prošle godine prijavljena su 2.572 radnika u tim objektima, a prosječna bruto plata koju daju radnicima iznosi 325 eura, što je neto plata od 200 eura, saopšteno je iz Poreske uprave PU.

“Ukupna oporeziva dobit prijavljena od strane poreskih obveznika koji posjeduju objekte koji su u sistemu Poreske uprave registrovani pod šifrom djelatnosti 9200 kockanje i klađenje kroz godišnje prijave poreza na dobit za 2016. godinu iznosi 6,2 miliona, dok je ukupna oporeziva dobit prijavljena kroz godišnje prijave poreza na dobit za 2017. godinu 9,7 miliona”, naveli su za Dan iz Poreske uprave.

Najveća dobit jedne od kladionica u 2017. godini iznosila je 2,25 miliona eura, dok je u 2016. najveća dobit iznosila 1,94 miliona. Iz PU, čiji je direktor Miomir M. Mugoša, nisu naveli naziv firme, odnosno kladionice koja je zaradila tu količinu novca.

“Poreski obveznici koji posjeduju objekte koji su u sistemu registrovani pod šifrom djelatnosti 9200 kockanje i klađenje, po osnovu koncesionih naknada na ostale igre na sreću i koncesionih nakanada za priređivanje posebnih igara na sreću za 2017. godinu uplatili su ukupno 10,1 milion eura”, kazali su iz Poreske uprave.

Na pitanje da li su vlasnici kladionica izmirili sve zakonske obaveze, iz PU su naveli da ima poreskih obveznika koji uredno servisiraju dospjele obaveze, ali i onih kod kojih postoji kašnjenje u izmirivanju obaveza.


 

Izvor: Rtcg

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top