Kinezi u Baru grade industrijsku biznis zonu | Ekonomist

Kinezi u Baru grade industrijsku biznis zonu

Kineska kompanija SSSS najavila izgradnju industrijskog parka u slobodnoj zoni grada Bara, tvrde u toj opštini, ali ne preciziraju kada bi mogla da počne gradnja.

Odluku Kineza da u Luci Bar izgradi Industrijski biznis park, saopštio je novinarima predsjednik opštine Bar dr Zoran Srzentić nakon sastanka sa delegacijom iz kineskog grada Ningboa.

Srzentić kaže da je tu informaciju dobio od ambasadora NR Kine koji je lično obišao Luku Bar i površine u Slobodnoj zoni. On međutim nije precizirao kada će gradnja početi.

Takvih industrijskih biznis zona NR Kina ima 15 u svijetu. Osim što će koristiti za potrebe radova na izgradnji auto-puta, biće to distributivni centar za robu iz Kine, objasnio je Srzentić uz podsećanje da je Luka Pirej opredijeljena za jedan od centara distribucije kineskih proizvoda i firmi.

Gradonačelnik očekuje da Luka Bar bude druga luka koja će pokriti jugoistočni deo Mediterana. Razgovarali smo i o olakšicama koje ćemo ponuditi. One će zavisiti od broja zaposlenih radnika, naših sugrađana.

Kompanija SSSS angažovana je na izgradnji prve dionice auto-puta Bar – Boljare.

Kineski grad Ningbo ima preko 6 miliona stanovnika, i prošle godine su imali dohodak od 35 milijadi dolara. Radi se o jednom od najprosperitetnijih gradova u Kini koji ima 16 univerziteta.

 

Izvor: Novosti
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top