Kinezi i Rusi najavljuju veliko strateško partnerstvo

Kinezi i Rusi najavljuju veliko strateško partnerstvo

Kina je saopštila da će postati dugoročni partner Rusije, između ostalog u razvoju Dalekog Istoka, izjavio je potpredsjednik kineske Vlade Vang Jang na forumu guvernera Dalekog Istoka Rusije i sjeveroistočnih provincija Kine, a prenosi „IA REGNUM”

Na ostrvu Ruskij u Vladivostoku održava se Istočni ekonomski forum na kojem učestvuje 31 zemlja i više od dvije hiljade direktora kompanija. Ukupna vrijednost ugovora koji će biti potpisani iznosiće 85 milijardi rubalja.

Na forumu je guverner  Primorja Vladimir Mikluševskij predstavio kineskim partnerima strateške projekte, koji otvaraju između dvije regije izglede za investicijsku saradnju. To su teritorije perspektivnog razvoja „Nadeždenskaja” i „Mihajlovskij”, slobodna luka Vladivostok i drugi.

„Slobodnu luku smo izgradili tako da ona obuhvata dva transportna koridora ᾿Primorje-1᾿ i ᾿Primorje-2᾿ koji mogu postati dio ekonomskog pojasa ᾿Put svile᾿ i Euroazijske ekonomske unije”, izjavio je Mikluševskij, a prenosi RBTH.

Izvor:poslovni puls

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top