Kina ulaže tri milijarde dolara u region | Ekonomist

Kina ulaže tri milijarde dolara u region

Kina će obezbijediti još tri milijarde dolara za razvoj zemalja centralne i istočne Evrope (CEE), najavio je kineski premijer Li Keqiang na samitu 16 plus jedan u Budimpešti.

Оn je rekao da će Kineska banka za razvoj obezbijediti dvije milijarde dolara i da će u okviru Fonda za finasiranje u okviru mehnizma 16 plus jedan biti obezbijeđena još jedna milijarda dolara, prenosi Tanjug.

“Želim da najavim dvije nove stvari, u okviru bankarske asocijacije Kine i 16 zemalja CEE, Kineska banka za razvoj obezbijediće dvije milijarde USD za finansiranje razvoja”, kazao je Li.

On je dodao da počinje druga faza realizacije Fonda za investicije u okviru mehanizma 16 plus jedan, sa dodatnih milijardu dolara koji će biti proslijeđen ispostavama u CEE.

Li je naveo da će tako biti dodatno podstaknut razvoj saradnje Kine i 16 evropskih zemalja, kao i omogućiti dodatni razvoj tim zemaljama.

 

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top