Kim Skot šefovima predlaže da stalno traže mišljenje zaposlenih | Ekonomist

Kim Skot šefovima predlaže da stalno traže mišljenje zaposlenih

Veliki broj biznis lidera smatra traženje povratne informacije preduslovom za povećanje produktivnosti, što potvrđuje i bivša šefica u kompanijama Apple i Google Kim Skot.

Nakon dugogodišnje karijere u ovim tehnološkim gigantima Skot se posvetila privatnom biznisu, otvorivši kompaniju Radical Candor, koja se bavi treninzima i savjetovanjem biznis liderima. Jedan od najjednostavnijih, a ujedno i savjet koji omogućava postizanje najviše efikasnosti je traženje povratne informacije o stanju u kompaniji od zaposlenih. Skot u knjizi posvećenoj biznis liderima poručuje da zaposlene treba pitati šta misle o ukupnoj situaciji, čime su zadovoljni, šta im smeta i slično, navodi Business Insider.

Prema njenim riječima ključni problem je što u ovakvim okolnostima zaposleni, nročito pred nadređenima, ističu da je sve u redu, čak i kada su veoma nezadovoljni, zbog čega savjetuje da se upravo djeluje kako bi se ovdje napravila razlika. Stoga Skot savjetuje takozvanih “šest sekundi neprijatne tišine” — onih koje će nadređeni prećutati gledajući zapolenog u oči nakon što od njega dobije odgovor, naročito kada je on pozitivan.

Biznis liderima savjetuje se da odvoje toliko vremena između odgovora zaposlenog i prvog komentara na to, kako bi se na njih stvorio “tihi pritisak” da ipak budu iskreniji, odnosno kako bi uvidjeli da poslodavac od njih zaista želi odgovor. Skot objašnjava da je ovakva tišina vrlo često neprijatna i da će zaposleni nastojati da je prekinu.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top