KAVARIĆ SAOPŠTIO: Kabl do Italije po dinamici | Ekonomist

KAVARIĆ SAOPŠTIO: Kabl do Italije po dinamici

Projekat povezivanja Crne Gore i Italije interkonektivnim kablom ide predviđenom dinamikom. Položeno je više o 140 kilometara kabla i u toku su aktivnosti sa obje strane Jadrana, kaže ministar Kavarić.

Ministar ekonomije Vladimir Kavarić smatra da pad cijena nafte neće ugroziti projekat istraživanja nafte i gasa u crnogorskom podmorju.

“Nacrti ugovora će uskoro biti pred poslanicima, tako da ne očekujem da bi negativna kretanja cijena nafte mogla ugroziti proces u Crnoj Gori”, rekao je Kavarić za Portal Analitika.

Ministar je istakao da je bez obzira na stav italijanskog partnera, EPCG odlučna da radi projekat drugog bloka termoelektrane u Pljevljima.

“Znamo da je EPCG odlučna da radi projekat drugog bloka TE Pljevlja. Što se tiče dogovora sa A2A, više puta sam ponovio da treba iscrpiti sve mogućnosti da se pregovorima stigne do prihvatljivog rješenja, prije konačne odluke”, naveo je Kavarić.

Izvor: Portal Analitika

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top