Katarska kompanija gradiće u Tivtu rizort vrijedan 270 miliona eura | Ekonomist

Katarska kompanija gradiće u Tivtu rizort vrijedan 270 miliona eura

Kompanija Qatari Diar namjerava da, u zaleđu uvale Pržna, izgradi ekskluzivni turistički kompleks vrijedan 270 miliona eura, saopšteno je iz Vlade Crne Gore. Od 2010. godine vlasnici su 270.000 kvadrata zemljišta u zaleđu uvale Pržna u Krtolima kod Tivta.

Premijer Duško Marković primio je predstavnike Qatari Diara, a tokom sastanka najavljen je početak razvojnog projekta u zaleđu Pržna. Kompanija je dio katarskog državnog investicionog fonda i sa svoje tri podružnice raspoređene na tri kontinenta trenutno vodi 60 razvojnih projekata vrijednosti preko 35 milijardi dolara u 24 zemlje širom svijeta.

– Od 2010. godine vlasnici su 270.000 kvadrata zemljišta u zaleđu uvale Pržna u Krtolima kod Tivta, gdje namjeravaju da izgrade ekskluzivni turistički kompleks vrijedan 270 miliona eura. Naglasili su svoju posvećenost realizaciji ove investicije, za koju već imaju iskazano interesovanje hotelskog lanca Four Seasons, kao operatera budućeg rizorta – saopšteno je iz Vlade.

Marković je, kako se navodi, upoznao sagovornike sa činjenicom da se u Crnoj Gori trenutno realizuju razvojni projekti vrijednosti više od četiri milijarde eura, kao i da je jedna od strateških politika Vlade dodatno unapređenje investicionog ambijenta. Istakao je da su vrata otvorena za kredibilne investitore od kojih ne očekujemo samo novac već i prenošenje u Crnu Goru iskustava u poslovanju i upravljanju. Izrazio je zadovoljstvo najavom započinjanja ovog razvojnog projekta i dao uvjerenje da će ovakvi projekti uvijek nailaziti na punu podršku države.

Komapniju je predstavljao izvršni direktor Abdul Bin Hamad Alatijah.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top