Kaspersky Lab predstavlja DDoS zaštitu za mala i srednja preduzeća | Ekonomist

Kaspersky Lab predstavlja DDoS zaštitu za mala i srednja preduzeća

Kompanija Kaspersky Lab predstavila je novu verziju bezbjednosnog rešenja Kaspersky DDoS Protection, specijalno kreiranu za mala i srednja preduzeća. Rešenje ispunjava zahtjeve onih organizacija kojima je neophodna pouzdana zaštita od DDoS napada, ali koje nemaju dovoljno resursa da ga implementiraju.

Male kompanije mogu biti žrtve DDoS napada podjednako često kao i velike organizacije, budući da je ovu vrstu sajber prijetnje jednostavno i  jeftino pokrenuti, što znači da je dostupno praktično svakome, od osoba koje imaju negativno iskustvo sa kompanijom, konkurencije preko nezadovoljnih klijenata i sajber kriminalaca. Prema istraživanju kompanije Kaspersky Lab, svaka treća (33 odsto) mala kompanija susrela se sa DDoS napadom u prethodnih 12 mjeseci.

Za male kompanije, DDoS napadi mogu nanijeti još veću štetu budući da kontinuitet njihovog rada zavisi od dostupnosti onlajn usluga, pri čemu nemaju opciju da kreiraju rezervni sistem koji bi funkcionisao tokom napada. Samo jedan DDoS napad može malom preduzeću da napravi štetu veću od 123 hiljade američkih dolara, na šta treba dodati i troškove popravke štete, povratka klijenata ili partnera.

U slučaju DDoS napada, bez obzira na njegovu snagu i kompleksnost, Kaspersky DDoS Protection filtrira nepotrebne zahtjeve, koristeći jedinstvenu Kaspersky Lab tehnologiju. Nova verzija rešenja ne zahtijeva instalaciju specijalnog senzora unutar infrastrukture klijenta, kao ni angažovanje IT profesionalaca. Zbog toga je rešenje veoma jednostavno i jeftino za instalaciju.

Corporate IT Security Risks je godišnje istraživanje koje kompanija Kaspersky Lab sprovodi u saradnji sa kompanijom B2B International. Tokom 2017. godine, ispitano je preko 5 hiljada predstavnika malih (1 do 49 zaposlenih), srednjih (50 do 999) i velikih preduzeća (1000+) iz 29 zemalja povodom njihovog viđenja IT bezbjednosti i realnih incidenata sa kojima su se suočavali.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top