Kaspersky Lab predstavio Secure Connection aplikaciju za android uređaje | Ekonomist

Kaspersky Lab predstavio Secure Connection aplikaciju za android uređaje

Kompanija Kaspersky Lab predstavila je svoju novu „freemium“ aplikaciju, Kaspersky Secure Connection for Android, koja ima za cilj da zaštiti korisničke podatke koji se prenose putem interneta. Glavna karakteristika ove aplikacije jeste prilagodljivost: radi udobnosti prilikom korišćenja i maksimalne zaštite korisnika, enkripcija saobraćaja može biti omogućena automatski, u zavisnosti od stepena bezbjednosti Wi-Fi mreže na koju je uređaj povezan, kao i veb stranica i aplikacija koje su otvorene na uređaju.

Enkripcija saobraćaja, poznatija i kao VPN (Virtual Private Network), spriječava presretanje i maliciozno korišćenje informacija koje se prenose putem interneta. Na primjer, ona može da pomogne u zaštiti lozinki određenih naloga, privatne korespodencije ili osjetljivih fotografija koje su poslate putem interneta, kao i posjećenih veb stranica i izvršenih onlajn kupovina. Ovaj pristup je naročito bitan ako se korisnik često povezuje na nepoznate Wi-Fi mreže, što sajber kriminalci mogu iskoristiti kao zamku. Prema istraživanju koje je sprovela kompanija Kaspersky Lab, svaka četvrta (28 odsto) Wi-Fi mreža na svijetu je nebezbjedna.

Kaspersky Secure Connection for Android ima za cilj da zaštiti privatnost korisnika i njihove lične informacije od ove prijetnje. U zavisnosti od podešavanja, aplikacija može konstantno da sprovodi enkripciju cjelokupnog saobraćaja koji je poslat sa uređaja ili koji je preuzet na uređaj, ili samo u situacijama kada je bezbjednost naročito bitna, na primer kada se korisnik povezuje na nebezbjednu Wi-Fi mrežu. Takođe, prema unaprijed definisanim podešavanjima, aplikacija nudi zaštitu prilikom otvaranja veb stranica koje sadrže finansijske informacije (banke, onlajn prodavnice, sistemi za plaćanje) i društvenih mreža. Korisnik takođe može odabrati stranice i aplikacije za koje želi da podesi dodatnu zaštitu.

Kaspersky Secure Connection omogućuje 200 MB besplatne enkripcije saobraćaja dnevno za svaki uređaj, i za neograničen broj uređaja. Prilikom registracije na My Kaspersky portal, korisnik dobija 300 MB besplatne enkripcije dnevno. Plaćena verzija aplikacije nudi neograničenu enkripciju saobraćaja za 5 uređaja, u periodu od mesec ili godinu dana, u zavisnosti od pretplate.

„Mobilni uređaji se najčešće koriste za povezivanje na nepoznate Wi-Fi mreže, zbog čega je enkripcija saobraćaja od velikog značaja. Zadovoljni smo što možemo da predstavimo riješenje koje štiti prenos podataka na najpopularnijem mobilnom operativnom sistemu na svijetu. Mobilni korisnici sada mogu biti sigurni da će njihovi finansijski i osjetljivi podaci biti zaštićeni bez obzira na njihovu lokaciju. Planiramo da ponudimo slično riješenje i za iOS uređaje do kraja godine“, izjavio je Andrej Močola (Andrei Mochola), direktor sektora za krjanje potrošače u kompaniji Kaspersky Lab.

Kaspersky Secure Connection aplikacija dostupna je za preuzimanje i aktivaciju u svim regionima gde je kompanija prisutna, osim u sljedećim zemljama, usled pravnih ograničenja: Bjelorusija, Oman, Pakistan, Katar, Ujedinjeni Arapski Emirati, Saudijska Arabija, Kina i Hong Kong.


 

Izvor: Kaspersky Lab

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top