Karići grade hotel na Savini? | Ekonomist

Karići grade hotel na Savini?

Porodica srpskih biznismena Karić, čiji su predstavnici prije mjesec bili u Herceg Novom, zainteresovana je za gradnju kondo hotela u naselju Savina.

Karići bi, kako pišu Vijesti, hotel gradili na, kako saznaje list iz izvora bliskih porodici, urbanističkoj parceli od preko 6,5 hiljada kvadrata gdje je nekada bilo sindikalno odmaralište EI Niš.

Oni su tu parcelu kupili početkom 90-ih godina i tada su planirali izgradnju hotela iz lanca Marriott površine od deset hiljada kvadrata.

Opštinske službe su prvo dale Karićima uslove za gradnju, a potom donijeli odluku o izradi Detaljnog urbanističkog plana (DUP) Šetališta pet Danica u sklopu kojeg je trebalo da se definiše i Karićev plac.

Iz lokalne uprave Vijestima je saopšteno da trenutno ne postoji planski dokument po kome bi se po novom Zakonu o planiranju prostora i izgradnji objekata mogli izdati urbanističko-tehnički uslovi, a zatim i početi gradnja objekta.

Prije pet godina Karići su neformalno tražili od tadašnje lokalne vlasti da se izvrši prenamjena placa i da se umjesto hotela odobri gradnja apartmana i stanova za tržište, ali saglasnost nijesu dobili.

O tome da ne namjeravaju da odustanu od gradnje stanova za tržište svjedoči i njihova namjera da grade kondo hotel, koji u osnovi ima apartmane u privatnom vlasništvu koje investitori prodaju, a vlasnici kasnije uz pomoć investitora iznajmljuju u toku sezone.


 

Izvor: Vijesti

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top