Karić investira u Srbiji | Ekonomist

Karić investira u Srbiji

Biznismen i lider Pokreta snaga Srbije, Bogoljub Karić, saopštio je da je spreman da učestvuje na tenderu za kupovinu Poljoprivrednog kombinata Beograd (PKB), jer kako kaže, uvjeren je da je sadašnja vlada uspjela da ukloni nekadašnju “privatizacionu džunglu” koja je Srbiju dovela do prosjačkog štapa.

Kako je u saopštenju poručio niti je nudio bilo koju sumu niti je ikada išta privatizovao ili kupio van tendera. On je rekao da kao čovjek, koji je dobio najviša međunarodna priznanja u oblasti biznisa i ekonomije, nikada nije učestvovao u, kako je istakao, pljačkaškoj otimačini zvanoj “privatizacija Srbije” u kojoj je milion ljudi ostalo bez posla.

“Upravo je to razlika između bivše i sadašnje vlasti, to što ova vlast, njen predsjednik i Vlada čine sve da pravila i Zakoni budu isti za sve. Upravo je ova vlast i njen predsjednik ispunila najvažnije obećanje da će sve biti javno i na tenderima. Sve što sam u pola vijeka stvorio sa svojom porodicom, otela je protivzakonito bivša vlast i zato želimo danas da se vratimo i radimo u Srbiji”, rekao je Karić.

Vlada Srbije je procijenila vrijednost PKB-a na 145 miliona eura, a Karićeva ponuda je daleko ispod realne vrijednosti PKB-a i iznosi samo 30 miliona eura, piše beogradski list “Blic”.


 

Izvor: Tanjug

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top