Kakva je budućnost turističkih agencija?

Turisti danas usluge i putovanja kupuju na razne načine, pa se postavilo pitanje šta to znači za turističke agencije.

S obzirom na to kako je danas jednostavno rezervisati putovanje, mnogi se pitaju da li su tradicionalne putničke agencije sa svojim katalozima i kartonskim reklamama na izdisaju. Sudeći po poslednjim istraživanjima, turističke agencije pokazale su se iznenađujuće otpornim.

U Njemačkoj je, na primjer, broj turističkih agencija blago porastao i ima ih gotovo 10.000. Prema podacima najveće turističke agencije, njemačke TUI, samo 20 odsto rezervacija stiže preko interneta.

Potrošači tako preferiraju da sami odaberu pojedinačne letove, ali kada su u pitanju kompleksnija i duža putovanja s više presijedanja, agencije su i dalje u velikoj prednosti. “Oni koji žele sigurnije putovanje vjerovatno će se obratiti agenciji”, kaže portparolka TUI Ketrin Spikala.

Minus je to što agencije mogu biti skuplje. Prostora za sada ima za sve. Turistički portali jači su u ‘last-minute’ ponudi i kratkim putovanjima, a putničke agencije u specijalizovanim putovanjima poput krstarenja, kažu stručnjaci.


 

Izvor: Express

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top