Kako započeti radnu nedjelju?

Kako započeti radnu nedjelju?

Pravo je vrijeme da započnete svoju nedjelju radni, vedri i puni elana. Postoji nekoliko stvari koje možete uraditi da olakšate sebi ponedjeljak i lakše pregurate početak radne nedjelje.

Kalendar – neka provjeravanje kalendara i rasporeda bude prva stvar koji ćete uraditi svakoga dana, a naročito ponedjeljkom. Tako ćete znati kada su vam sastanci ili rokovi kako biste sebi pojednostavili raspodjelu posla. Ne provjeravajte samo ovu nedjelju već to učinite za minimum dvije.

Lista obaveza – neka to bude vaša navika uz jutarnju kafu. Provjerite listu obaveza i napišite nove obaveze za tu nedjelju. Na taj način ćete rasporediti obaveze u toku dana i nedjelje i odrediti prioritete.

Provjerite prošlonedjeljne obaveze – ne preduzimajte korak naprijed ukoliko se prethodno niste osvrnuli da vidite da li ste sve ostavili kako treba. Možda postoji još neka obaveza ili završni zadatak nekog projekta koji ste previdjeli.

Plan – napravite dobar plan i izbjegnite konflikte, preklapanja i pometnju. Izdijelite obaveze i držite se plana.

Ustanite ranije – Neka vaš alarm bude podešen tako da vas ponedjeljkom budi pola sata ranije. Pripremite se za radnu nedjelju i imajte više vremena za pripremu, odabir garderobe ili sređivanje kose. Zablistajte prvog dana.

Vježbajte – započnite ovu nedjelju tako što ćete se napuniti energijom koja će biti vaš glavni pokretač i koja će vam dati snagu kada vas obaveze preplave. Jutarnji trening učiniće da vam cijelo telo procirkuliše.

Završite nešto rano ujutru – otarasite se neke obaveze čim otvorite oči i tako pomozite sebi da idete kroz dan znajući da je već jedan dio posla gotov i da ćete moći da krenete kući ranije. Neka to bude ono što najmanje želite da uradite i što vam je najteže. Kada skinete taj teret sa leđa ići ćete lakše kroz nedjelju.

Otvorite inboks – vaše sanduče sa mejlovima je sigurno puno od prošle nedjelje i vikenda. Otvorite ga odmah i započnite nedjelju sa čistim inboksom. Ne „vucite repove“ već se posvetite samo predstojećoj sedmici.

Počistite svoj sto – to će vam oduzeti deset minuta ali ćete se okružiti dobrom energijom čistoće i imaćete više elana za rad u lijepom okruženju.

Pozitivan stav – ono što je najbitnije je unutar vas. Meditirajte ujutro ili slušajte muziku koja će vas razveseliti i napuniti energijom.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top