Kako u 10 minuta ostaviti dobar utisak na potencijalnog poslodavca ?

Prvi utisak je jako važan i traje dugo, nakon što napustite prostoriju. Upravo zato, naučiti kako da ostavite dobar prvi utisak je od velike važnosti. Posebno to važi za današnje vrijeme, kada je posla sve manje, a kandidata sve više. Donosimo nekoliko trikova, o kojima bi trebalo da razmislite.

Jedna dobra priča

Ako imate samo nekoliko minuta za ostavljanje utiska, pripremite jednu dobru priču, koja će pokazati da imate sve potrebne kvalitete za ovaj posao. Možda mislite da treba da se raspričate o svim poslovima koje ste radili do sada… Pogrešno.

Držanje

Hodajte i sjedite uspravno, jer i tako ćete ostaviti utisak samouvjerene osobe što je jako važno.

Osmjeh

Pobrinite se da on bude prisutan na vašem licu tokom intervjua, ali i da bude jednostavan i prirodan. Sve više od toga, izgledaće neprirodno i ostaviće utisak nervoze.

Boje

Dodajte koji modni detalj u boji, ako je prikladno, kako bi se istakli. Bitno je samo da ne pretjerujete.

Precizni odgovori

Okolišanjem i razvlačenjem odgovora nećete pomoći ni sebi ni poslodavcu, da sazna tačno ono što ga zanima, a to je jedna od najvećih grešaka.

Strast

Entuzijazam je zarazan, a svi poslodavci vole upravo takve zaposlene. Nema goreg, nego kad poslodavac shvati da je osoba stigla na razgovor za posao, samo zato što će joj on platiti račune. Strastveni radnik, je onaj koji će marljivo raditi, preuzeti inicijativu i donijeti nešto novo na sto.

E-mail

Potencijalni poslodavac imaće još puno kandidata na razgovoru pa ne bi bilo loše naknadno da ga podsjetite kratkim mejlom ko ste i šta ste. U njemu možete da istaknete zahvalnost na ukazanoj prilici. Neće vam odmoći.

Izvor B92

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top