Kako su krenuili poznati start-up projekti i koja je tajna uspjeha ? | Ekonomist

Kako su krenuili poznati start-up projekti i koja je tajna uspjeha ?

Ultimativni recept ne postoji, baš kao ni garancija da ćete sigurno uspjeti, ali ako ne probate, neće dobiti šansu, niti ćete saznati imate li i vi potencijal za poduzetnički uspjeh, koliko god vam se to možda činilo nemogućim.

Svaki je početak, naravno, težak, ali ako je istina da svaka velika ideja dolazi od snova, a svi naši snovi se mogu ostvariti, ako imamo hrabrosti pokušati ih pretočiti u stvarnost onda se definitivno isplati – pokušati. Razmišljamo li samo o preprekama i mogućim promašajima, vrlo vjerojatno će nam se upravo to i dogoditi, iako su danas doista olovna vremena okovala mnoge kreativce, mnogi stručnjaci tvrde kako je upravo sada najbolje pokušati. Idealnih uslova ionako nema, ali činjenica je kako su danas mnoge svjetske poznate kompanije krenule doslovce od nule, kada su njihovi osnivači odlučili vlastite snove pretočiti u stvarnost. Anna Vital je složila nekoliko iznimno zanimljivih infografika koje otkrivaju mnoge (ne)poznate činjenice o start-up kompanijama, njihovom pokretanju, korelaciji sa formalnim obrazovanjem, jesu li godine prepreka za osnivanje kompanije i mnoge druge stvari…

Izvor: zimo

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top