„Kako stimulisati domaće proizvode i usluge, a ne narušiti preuzete međunarodne obaveze“. | Ekonomist

„Kako stimulisati domaće proizvode i usluge, a ne narušiti preuzete međunarodne obaveze“.

U okviru projekta ,,100 najvećih u Crnoj Gori“ u Podgorici će ove sedmice biti organizovan panel „Kako stimulisati domaće proizvode i usluge, a ne narušiti preuzete međunarodne obaveze“.

Na panelu će biti razgovarano o konkurentnosti domaćih kompanija i njihovom pozicioniranju u odnosu na regionalne i globalne korporacije, mjerama podrške i podsticaja privredi, planovima u toj oblasti, akcijama koje nacionalne asocijacije privrednika organizuju, ali i o iskustvima domaćih proizvođača i njihovom viđenju tržišta.

Učesnici panela su državni sekretar u Ministarstvu finansija Crne Gore mr Nemanja Katnić, generalni direktor Direktorata za transformaciju i investicije u Ministarstvu ekonomije mr Radosav Baćko Babić, rukovoditeljka Sektora za istraživanja i analize Privredne komore Crne Gore Nina Drakić i suvlasnik mljekare „Lazine“ Milutin Đuranović.

Domaćin panela je Ratko Nikolić, osnivač BI Consultinga, vodećeg provajdera bonitetnih informacija.

Projekat „100 najvećih u Crnoj Gori” ima za cilj da doprinese razvoju i jačanju pozitivne poslovne klime, kroz promociju pozitivne poslovne prakse, najvećih i najuspješnijih kompanija i poslodavaca. Realizuje se uz podršku provajdera poslovnih informacija BI Consulting, u partnerstvu sa ministarstvima finansija i ekonomije i uz pokroviteljstvo Societe Generale banke Montenegro.

 

Pokrovitelj projekta je Societe Generale banka Montenegro, Ekskluzivni partner projekta je Crnogorski Telekom, Specijalni partneri projekta su Delta City i Hilton Podgorica, Event partner je Yellow event, a Partner Montefish i Artemon, Srebrni partneri su: Lukoil, Securitas, Novi Volvox, Saga , Megapromet budva i Luka Bar. Prijatelji projekta su: Cerovo, Čikom, HR Partners, Navar Incorporated, Home Systems, D Photo Trade, 2BI i Merkator, dok je Tehnički partner Montimprex. Medijski partneri su bankar.me, DRS, Prva tv i Dan, a medijski prijatelji RTCG, Elamg, ekonomist.me, Mina i Arhimed. Podatke za rangiranja obezbjeđuje BI Consulting, a organizator projekta je BI Communication.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top