Kako se pripremiti za panel intervju? | Ekonomist

Kako se pripremiti za panel intervju?

Da biste uspješno odradili grupni intervju, izdvojite vrijeme za pripremu.

Prije svega, saznajte ko su ljudi koji će voditi razgovor za posao. Provjerite njihove profile na LinkedInu i saznajte nešto o njima, kao i o njihovoj ulozi ukompaniji. Naravno, proučite i kompaniju. Što više informacija znate, lakše ćete odgovarati na pitanja.

Pripremite odgovore na pitanja koja se klasično pojavljuju na intervjuima za posao. Ponesite notes i tokom intervjua zapisujte bilješke kako biste lakše pratili.

Povežite se s njima i kao s grupom i na individualnom nivou. Kada vam neko od panelista postavi pitanje, obraćajte se direktno njoj ili njemu, ali kontakt očima održavajte sa svima. Ostavićete bolji utisak ako uključujete sve učesnike.

Kada dobijete priliku za postavljanje pitanja, potrudite se da ta pitanja odražavaju vaše znanje o ulozi svakog od panelista. Takođe, obratite pažnju na grupnu dinamiku. Kako se slažu? Je li atmosfera pozitivna? Ako se ne osjećate ugodno među njima, velika je šansa da se nećete osjećati ugodno na tom radnom mjestu.

Na kraju, zamolite ih da vam daju svoje vizitke i pošaljite mail zahvalnosti svakome ponaosob. Ukoliko ne uspijete prikupiti sve kontakte, pošaljite mail osobi koja je organizovala ili predvodila intervju.

 

Izvor: Lider

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top