Kako reklamirati proizvode mladima | Ekonomist

Kako reklamirati proizvode mladima

Tinejdžeri i mladi su bitan dio populacije kada je oglašavanje proizvoda u pitanju.

Kompanija comScore procjenjuje da milenijumska generacija u SAD-u ima potrošačku moć koja iznosi 170 milijardi dolara na godišnjem nivou. Međutim, dosta je teško targetirati skupinu ako ne znate nešto o njihovim potrošačkim navikama ili njima generalno.

Dajemo tri savjeta koja bi vam mogla biti od pomoći:

Upoznajte njihove potrošačke navike

Činjenica je da mladi danas preferiraju online kupovinu. Isto tako, većina ih koristi eBay, a uglavnom kupuju proizvode koji su na popustu. Ta činjenica govori da ne morate imati vlastitu web stranicu da biste im prodali proizvode (iako bi to bilo idealno). Iskoristite mogućnosti koje nude Amazon, eBay ili Etsy.

Iskoristite društvene mreže

Većini mladih je smartphone ‘zalijepljen’ za ruku, a većinu vremena ga koriste za društvene mreže. Jedno je istraživanje, sprovedeno početkom 2014. godine, pokazalo kako 89 posto mladih koji imaju 18 do 29 godina koristi društvene mreže. Ono što treba znati jeste da se ne možete na svim društvenim mrežama jednako oglašavati. Da biste olakšali, izaberite jednu platformu, maksimalno dvije. Kreirajte snažan i konzistentan brend i sadržaj objavljujte po jasno zacrtanom rasporedu.

Koristite taktike kao što su gerila kampanje

Stvar je vrlo jednostavna – mladim ljudima stvari brzo dosade. Stoga morate privući njihovu pažnju i izazvati oduševljenje marketinškom kompanijom. Gerila marketing obično funkcioniše zato što mladi ljudi vole interakciju s brendom.

Izvor:
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top