Kako je nafta pogazila nade Hjundaija | Ekonomist

Kako je nafta pogazila nade Hjundaija

Kompanija je upozorila i na tešku drugu polovinu godine zbog jake konkurencije i pada tražnje za njenim sedanima u SAD.

U saopštenju pete najveće automobilske kompanije na svijetu, u partnerstvu sa Kija motorsom, navodi se da je njen neto profit u periodu april-jun pao za 2,6 odsto, na 1.660 milijardi vona (1,46 milijardi dolara) u odnosu na isti period lani, prenosi agencija Rojters.

Takvi podaci su gori od prognoze 19 analitičara koje je anketirala britanska agencija i koji su predviđali profit of 1.670 milijardi vona.

Prihodi Hjundaija su u drugom kvartalu porasli za osam odsto, na 24,68 biliona vona u odnosu na isti period lani, dok je operativni profit povećan za 0,6 odsto, na 1,76 biliona vona.

U tom periodu, globalna isporuka Hjundaijevih vozila je porasla za četiri odsto, na 1,29 miliona vozila, zahvaljujući oporavku u Kini, najvećem svjetskom tržišu automobila.

U proteklih nekoliko godina, Hjundai je polagao nadu u nove verzije svojih sedana kako bi preokrenuo dugoročni pad profita. Međutim, niske cijene nafte su okrenule potrošače u SAD – drugom najvećem tržištu za Hjundai – ka benzinskim sportskim vozilima i pikapovima, što je teško pogodilo južnokorejsku firmu zbog fokusiranosti na proizvodnju sedana.

“Očekujemo da će konkurencija ojačati na tržištu SAD u drugoj polovini godine”, izjavio je potpredsjednik Hjundaija zadužen za odnose sa investitorima, Zajong Ko, na konferenciji povodom predstavljanja poslovnih rezultata.

Iz Hjundaija su poručili i da će poslovanje kompanije biti neizvesnije u drugoj polovini godine zbog odluke Britanije da izađe iz Evropske unije. Kompanija takođe ima probleme na domaćem tržištu, nakon što se prošle nedjelje suočila sa četvorodnevnim štrajkom radnika.

 

Izvor: Tanjug

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top