Kako iskoristiti sve prednosti dual sim (DUOS) telefona | Ekonomist

Kako iskoristiti sve prednosti dual sim (DUOS) telefona

Daul sim ili DUOS telefoni se prežno proizvode za Azijsko i US tržište, ali se mogu kupiti i kod nas kod određenih dobavljača.

Razlika između single sim i dual sim telefona je u tome sto single sim može koristiti samo jednu sim karticu odnosno broj, dok dual sim može dvije. U podešavanjima telefona moguće je uključiti opciju dual sim active, odnosno da oba broja rade u isto vrijeme. DUOS telefone posebno kupuju korisnici koji ne žele da imaju dva telefona, jedan privatni a drugi poslovni recimo, nego im je lakše da u jednom telefonu imaju i privatni i poslovni broj.

Zapitaćete se kako mogu da se koriste aplikacije za razmjenu poruka kao što su Viber, WhatsApp, Telegram, Facebook Messenger ako je potrebno registrovati odnosno povezati broj kako bi funkcionisale?

Rešenje možete naći na Google Play Store-u, aplikacija pod nazivom “Parallel Space”. Kako da koristite Parallel Space objasnićemo vam u sledećim primjerima.

Kada instalirate aplikaciju, pokrenite je. Na ekranu ćete vidjeti opciju “Add App” (slika 1). Pritiskom na tu opciju pokazaće vam se sve dostupne aplikacije na vašem mobilnom telefonu koje možete da klonirate (slika 2), odnosno da napravite zasebne aplikacije za obije sim kartice odnosno broja.

Odabirom željene aplikacije, ulazite u opcije te aplikacije i ponavaljate isti postupak registracije kao i prvi put kada se instalirali tu aplikaciju. Kada završite registraciju, spremni ste za korišćenje i druge sim kartice na društvenim aplikacijama.

Napomena: “ Parallel Space mogu koristiti samo korisnici Android pametnih uređaja”.

Aleksa Bigović
IT analitičar

Komentariši

Top