Kako da izaberete školu stranih jezika?

Kako da izaberete školu stranih jezika?

Kako napraviti pravi izbor škole jezika i izjbeći potencijalno gubljenje vremena i novca?
Strani jezik se ne može naučiti za 10 dana – škole jezika koje vam nude instant napredak u periodu od nekoliko dana ili nedelja, ne mogu dobiti vaše poverenje. Proces učenja jezika je dug i zahtijeva mnogo truda i posvećenog vremena u periodu dok traje nastava, a i kasnije. Kako je vrijeme vrlo vrijedan resurs, možete se opredijeliti za intenzivne kurseve, ali se spremite na brz tempo i dosta samostalnog rada van časova.

Ne možete sami odrediti svoj nivo predznanja – škole jezika koje ne vrše procjenu predznanja vam ne mogu pružiti kvalitetnu uslugu. Ako ste ikada bili u kontaktu sa stranim jezikom, što kroz obrazovanje, što kroz medije, neophodno je uraditi procjenu toga što znate, kako ne biste bili u grupi koja sputava vaše napredovanje, bilo da znate više ili manje od ostatka. Dakle, vaše predznanje mora procijeniti profesor tog jezika na osnovu testa koji ćete uraditi prije upisa na kurs.

Preporuke su bitne, ali i vaš sud – kao i uvijek kada biramo uslugu, oslanjamo se na preporuke prethodnih klijenata ili korisnika. Kada tražite preporuku za školu jezika, imajte na umu da smo svi različiti i da nam, shodno tome, prijaju i različiti tipovi nastave. Neko voli dosta interakcije na časovima, dok nekome prijaju nešto manje energični pristupi. Uglavnom, najbolje je da uz preporuke posjetite sajtove škola, pogledate referentne liste, njihove fan stranice na društvenim mrežama i tek kada procijenite šta vama najviše odgovara, napravite izbor.

Strani jezik se ne može naučiti ako govorite naš jezik sve vrijeme – časovi su vrijeme kada treba da budete okruženi stranim jezikom koji učite, nezavisno od toga da li ste potpuni početnik u učenju ili ne. Ovo je vrlo bitan segment procesa usvajanja jezika, stoga vam ovo mora biti još jedan od kriterijuma pri odabiru škole jezika. Časovi su vrijeme kada treba zapostaviti maternji što više, jer može dosta da uspori usvajanje drugog stranog jezika.

Dobar odabir škole može da vam bude dodatna motivacija da istrajete u učenju stranog jezika. Vrijeme koje provedete učeći strani jezik u atmosferi koja vam prija jedan je od ključnih faktora za napredak.

 

Izvor: bizlife

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top