Kako će izgledati Facebook City?

Kako će izgledati Facebook City?

Mark Zuckerberg nakon što je svoju društvenu mrežu doveo do statusa najveće u svojoj branši, sad ima novi veliki projekt – Facebook-grad.

Grad će se nalaziti u blizini sjedišta kompanije u San Francisku, a na 80 hektara privatne površine nalaziće se hoteli, supermarketi, objekti za stanovanje (od kuća do luksuznih vila) i slično, a sve to biće namijenjeno zaposlenima Facebooka i njihovim porodicama, prenosi Daily Mail.

Ime koje se spominje je Zee-Town, a samo teren koštao je 400 miliona dolara. Projektovanjem rukovodi Frank Gehry, koji je svojevremeno projektovao i čuveni Guggenheim muzej u Španiji, a na raspolaganju mu je budžet od 200 milijardi dolara.

Zuckerberg je trenutno, prema Forbesu, 15. najbogatija osoba na svijetu, a njegova rezidencija, koja se nalazi u blizini budućeg Facebook-grada, teži oko 10 miliona dolara, s tim da je u istoj ulici kupio još četiri kuće.

Izvor: DailyMail, BIZLife
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top