Kako je 14-godišnjak postao vlasnik dm-a?

Ako imate samo 14 godina i postanete milijarder, to je poseban događaj. Još je zapanjujuće što je suvlasnik najvećeg lanca drogerija u Evropi dm, Ganter Leman (Günther Lehmann), prije nekoliko mjeseci prenio svoje dionice na svog sina.

Prema izvještaju njemačkog Wirtschaftswocha, 76-godišnjak je prenio najveći dio svojih 2,8 milijardi dolara sljedećoj generaciji, što je vidljivo iz trgovačkog registra.

Ova „promjena“ neće uticati na poslovni smjer dm-a“, rekao je šef dm-a Erih Harš (Erich Harsch).

Za sva pravna pitanja mladog milijardera biće odgovoran revizor. Leman-Senior je i dalje u Nadzornom odboru. Međutim, biće potrebno neko vrijeme da sin stekne pravo glasa u kompaniji.

Leman se pridružio dm-u kao partner 1974. kada je osnivač Götz Werner otvorio svoju drugu prodavnicu. Međutim, nedostajalo je novca za dalje širenje. Leman je tada ušao kao dioničar lanca supermarketa Baden, Pfannkuch. Zauzvrat, dobio je 50 odsto dionica u kompaniji.

Danas je dm najveći lanac drogerija u Evropi sa više od 56.000 zaposlenih i 3300 trgovina.


 

Izvor: Indikator.ba

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top