Kada smo najproduktivniji?

Kada smo najproduktivniji?

Gotovo polovina zaposlenih, njih 47%, najproduktivnija je na početku radnog dana, pokazuje anketa o tome u koje smo doba dana najproduktivniji na poslu, koju je proveo portal MojPosao među više od 1000 ispitanika.

“Na početku radnog vremena sam aktivnija prema poslu jer sam odmorna i spremna da izvršim radne obaveze”, kaže jedna ispitanica, dok drugi ispitanik dodaje: “Mozak najbolje funkcioniše ujutro, najteže je raditi popodne, kada je vrijeme za odmor nakon obroka”.

Sredinom radnog dana najproduktivnije je 28% ispitanika, odnosno onda kada “popiju kafu i dođu k sebi”. Među ispitanicima ima i “samotnjaka’ (15%) koji najproduktivnije rade prije nego što ostali kolege dođu ili tek nakon što svi odu. Oni kažu da vole da budu sami i da se lakše koncentrišu kada ih “kolege ne ometaju svojim komentarima”.

“Najbolje bi bilo da se zaključam i isključim sve telefone kad želim da radim na miru, a da me niko ne smeta svakih pet minuta”, žali se jedan od ispitanika.

Pred kraj radnog dana najproduktivnije je 9% ispitanika.

Izvor:Poslovni puls

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top