Južnoafrička kompanija preuzela dio MPC Properties | Ekonomist

Južnoafrička kompanija preuzela dio MPC Properties

Investiciona kompanija „Atterbury Europe“ preuzela je trećinu udjela jedne od najvećih srpskih firmi za razvoj nekretnina, „MPC Properties“, a zajedničko preduzeće osnovalo je fond za izgradnju tržnih centara u Srbiji, kao u drugim zemljama Balkana, saopšteno je na sajtu ove kompanije.

Portfolio zajedničkog preduzeća sastoji se od sedam tržnih centara u Srbiji, i procenjen je na 259 mil EUR.

Kako je izjavio Louis van der Watt generalni direktor kompanije „Atterbury Group“, cilj novoformiranog partnerstva je izgradnja maloprodajnih kompleksa širom centralne i istočne Evrope, a prioritet su tržišta u razvoju, kao što je Srbija.

Prema njegovim riječima, potražnja za maloprodajnim prostorom u Srbiji nadmašuje nivo trenutne ponude, te je stoga srpsko tržište idealno za ulaganje u tržne centre.

Kompanije „Atterbury Europe“ i „MPC Properties“ vlasnici su četiri manja šoping mola u Beogradu, kao i dva u Subotici, a glavni projekat im je najveći prestonički tržni centar „Ušće“.

Budući da planiraju rapidnu ekspanziju ovog portfolia, kompanije su osnovale zajednički razvojni fond, u kome imaju po 50% udjela.

Kako je navedeno, poslovna strategija kompanije „Atterbury Europe“ je ulaganje u tržne centara, u saradnji sa lokalnim investicionim partnerima, a preuzimanje udjela u „MPC Properties“ jedna je od većih akvizicija ove firme u Evropi.

Južnoafrička kompanija za razvoj nekretnina „Atterbury Group“ je 2014. godine osnovala „Atterbury Europe“ u saradnji sa stranim partnerima, a u cilju proširenja poslovanja na tržišta centralne i istočne Evrope.

Grupacija se bavi izgradnjom maloprodajnog, stambenog, industrijskog i poslovnog prostora, kao i upravljanjem i izdavanjem nekretnina, a posluje i preko investicionog fond „Attacq“, koji je formirala 2005. godine.

Izvor: Ekapija

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top