Južna Koreja zaprijetila da će novčano kazniti BMW 10 miliona dolara

Južnokorejske vlasti zaprijetile su danas kaznom od skoro deset miliona dolara njemačkom proizvođaču automobila BMW, optuženom za odugovlačenje u povlačenju vozila sa defektnim motorima koji su se u nekim slučajevima zapalili.

Fotografije zapaljenih vozila bile su na naslovnim stranama u Južnoj Koreji tokom ljeta, a lokalni mediji su tada prenijeli da se zapalilo više od 40 automobila. Poslije tih slučajeva, neka parking mjesta su odbijala ta vozila u strahu da se ne zapale.

BMW je povukao oko 170.000 vozila iz Južne Koreje zbog problema u sistemu hlađenja što je uzrokovalo paljenje motora. Njemački proizvođač je u avgustu saopštio da povlači 480.000 vozila iz Evrope i pojedinih azijskih zemalja, među kojima i iz Južne Koreje. BMW je potom naveo da će povući dodatnih milion vozila.

Južnokorejske vlasti zaprijetile su kaznom od gotovo deset miliona dolara jer smatraju da je BMW sam priznao grešku, a odugovlači u povlačenju vozila. Marka BMW je popularna u Južnoj Koreji gdje je u prvoj polovini godine prodato oko 39.000 vozila.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top