Jubilej: 10 godina poslovanja Societe Generale Grupe u Crnoj Gori

Societe Generale Grupa, jedna od najsnažnijih bankarskih grupacija u Evropi, proslavlja 10 godina poslovanja u Crnoj Gori. Ovaj jubilej, Societe Generale banka Montenegro, kao dio Societe Generale Grupe, obilježila je donacijama i sponzorstvom u ukupnoj vrijednosti od 30.000€.

Nakon 10 godina poslovanja u Crnoj Gori, Banka podržava privredu i stanovništvo Crne Gore 10 puta više nego u 2005. godini, kada je Societe Generale Grupa preuzela Podgoričku banku. To potvrđuju i uporedni podaci iz 2005. i 2015. godine za kreditni i depozitni portfolio. U 2005. godini, krediti su iznosili 31 milion eura ukupno, a danas iznose gotovo 300 milona eura. Slična situacija je i sa depozitima, u 2005. godini iznosili su 40 miliona eura, a danas iznose više od 330 miliona eura. Ove brojke su potvrda visokog povjerenja privrednih subjekata i stanovništva Crne Gore u Societe Generale banku Montenegro.

U znak zahvalnosti, Societe Generale banka Montenegro je obilježila jubilej donacijama i sponzorstvom. Donacije, u vrijednosti od po 10.000€, namijenjene su Kliničkom centru Crne Gore, Domu zdravlja Podgorica, dok je sa Crnogorskim narodnim pozorištem nastavljena tradicionalna saradnja. Banka je ponosni sponzor Pozorišta i u sezoni 2015/2016.

Dva CTG aparata donirana su za Kliniku za ginekologiju i akušerstvo pri Kliničkom centru. Aparati će unaprijediti praćenje razvoja ploda tokom trudnoće, odnosno praćenje tonova i srčanih radnji kod beba tokom trudnoće. Domu zdravlja Podgorice donirana su dva savremena video kolposkopa. Na ovaj način, značajno će se unaprijediti ginekološka dijagnostika i doprinijeti prevenciji karcinoma grlića materice.

Sa Crnogorskim narodnim pozorištem Banka je prvi put uspostavila partnerstvo još 2011.godine, a danas je ono primjer kvalitetne saradnje biznis sektora sa kulturnim institucijama. Banka i Pozorište omogućili su posebnu povoljnost za klijente banke. Svim klijentima banke koji karte za pozorišne predstave budu plaćali karticama izdatim od Societe Generale banke Montenegro, pozorište će odobriti 20% popusta na cijenu karata.
Banka se takođe priključila i tradicionalnoj akciji Centralne banke Crne Gore Nedjelja štednje. Svim bebama rođenim od 31. oktobra do 6. novembra, čiji roditelji otvore štedni račun u Societe Generale banci Montenegro, biće donirano 400€, od kojih 200€ daje Centralna banka, a 200€ Societe Generale banka Montenegro.
Svojim doprinosom, Societe Generale Grupa želi da pokaže da se strateški dugoročno opredijelila za tržište Crne Gore, pa samim tim, kao odgovoran član crnogorskog društva, nastavlja da aktivno učestvuje i pruža podršku stanovništvu kroz akcije građanske solidarnosti. U trenutku obilježavanja jubileja, ovo je i način da Banka iskaže spremnost u daljem građenju zajedničke budućnosti profesionalizmom, posvećenošću, tradicijom i timskim duhom.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top