Još četiri mjeseca pomoći Grcima | Ekonomist

Još četiri mjeseca pomoći Grcima

Berlin — Njemački parlament je većinom glasao za odobrenje četvoromjesečnog produženja programa finansijske pomoći Grčkoj.

Za pomoć Atini glasalo je 542 poslanika, dok je protiv bilo 32.

Glasanje u njemačkom parlamentu bila je posljednja velika prepreka koju je trebalo preskočiti za konačno odobrenje četvoromjesečnog programa finansijske pomoći za Grčku.

Nemački ministar finansija Volfgang Šojble je na sjednici Bundestaga rekao da u slučaju Grčke nije riječ o novoj pomoći, već o dodatnom vremenu.

Šojble je apelovao na evropsko jedinstvo. “Ne radi se o novoj pomoći, niti o bilo kakvim promjenama, već o dodatnom vremenu da bi se taj program uspješno okončao”, rekao je Šojble pred poslanicima Bundestaga, objašnjavajući zašto bi trebalo da glasaju za četvoromjesečni produžetak pomoći koji, sudeći prema anketama, većina Njemaca odbija.

“Grčka još nije nikoga našla ko bi joj pozajmio novac, pošto joj se ne vjeruje. Dakle, mi smo rekli, mi ćemo pomoći Grčkoj”, rekao je Šojble i dodao da to nije “komplikovana stvar” i da čovjek mora samo da shvati sadržaj – a to je da se Grčka dovede u stanje da njeno finansijsko tržište ponovo stekne povjerenje.

 

Izvor: Tanjug
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top