Još će se sačekati na Windows 10

Nova verzija Microsoftovog operativnog sistema, Windows 10, će biti dostupna od 29. jula – ali samo za nekolicinu odabranih.

Microsoftov Terry Myerson je u četvrtak na službenom blogu objavio kako će Windows 10 najprije biti dostupan za pet miliona odabranih korisnika koji će testirati operativni sistem i kompaniji pružiti povratne informacije.

Ukoliko ste rezervisali Windows 10, dobićete obaviještenje od Microsofta da je vaš sistem kompatibilan za nadogradnju operativnog sistema, tvrdi Myerson. Microsoft će korisnicima koji još nisu spremni za upgrade dostaviti obavještenje i upute za dalje akcije.

Myerson je naglasio da je Windows 10 u potpunosti kompatibilan za korisnike Windows 7 i Windows 8 operativnih sistema. Za buduće korisnike obrazovne i poslovne verzije Windowsa 10 nadogradnja će početi 1. avgusta.

– Naš cilj je da se osigura da prelaz na Windows 10 bude prijatno iskustvo za sve korisnike, stoga ćemo ga učiniti dostupnim u fazama. – objašnjava Myerson.

Windows 10 je jedan od najočekivanijih Microsoftovih proizvoda u posljednjih nekoliko godina. Kompanija je odlučila da vrati popularni ‘Start’, a uvodi i neke nove opcije kao što je virtualni asistent Cortana i novi  pretraživač naziva Edge. U januaru je najavljeno da će nadogradnja biti besplatna za korisnike Windows 7 i Windows 8 verzije operativnog sistema.

Izvor:
Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top