Jordan najslavniji novajlija među milijarderima

Jordan najslavniji novajlija među milijarderima

Uprkos svjetskoj krizi, ratovima, bolestima i valutnim krizama koje svakodnevno pune novinske redove i zauzimaju medijski prostor, svijet je u zadnjih godinu dana dobio čak 290 (novih) milijardera.
Forbes javlja da gotovo 25 posto novih milijardera dolazi iz Kine koja je “proizvela” 71 novajliju. Slijede Sjedinjene Države s 57 novopečenih milijardera, Indija je treća s 28, a na četvrtom mjestu i jedna evropska zemlja – Njemačka s nova 23 milijardera.
Logično, postavlja se pitanje koji je najpoznatiji “rookie” među novopečenim milijarderima? Riječ je o vjerovatno najboljem košarkašu svih vremena Michaelu Jordanu kojeg je Forbes proglasio milijarderom još lani. Naravno, većinu prihoda Jordan napravi od reklamiranja Nikea, ali i vlastitog brenda. No, najveća vrijednost proslavljenog bivšeg NBA košarkaša je njegov vlasnički udio u NBA Charlotte Bobcats vrijedan više od 500 miliona dolara.

Izvor: Lider/Forbes

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top