Jevgenij Kasperski prihvatio poziv američkog Kongresa

Jevgenij Kasperski je prihvatio poziv da govori u Kongresu SAD, nakon zabrane korišćenja proizvoda njegove “Laboratorije Kasperski” u američkim državnim ustanovama, navodi se u saopštenju te kompanije.

“Nadam se da ću moći javno da odgovorim na optužbe protiv moje kompanije i njenih proizvoda”, izjavio je Kasperski, koji je izvršni direktor “Laboratorije Kasperski”, prenosi Sputnik.

Ministarstvo za unutrašnju bezbijednost SAD je ranije saopštilo da sve državne institucije u zemlji moraju da prekinu da koriste proizvode “Laboratorije Kasperski” u roku od tri mjeseca zbog navodnih veza pojedinih predstavnika te kompanije sa ruskim obavještajnim službama.

Ruska kompanija je saopštila da je razočarana odlukom SAD i dodala je da nikada nije pomagala niti će pomagati u sajber-špijunaži ili agresivnoj djelatnosti u sajber-prostoru neke države.

Američki Kongres je u četvrtak pozvao Kasperskog da svedoči pred poslanicima 27. septembra o bezbijednosti proizvoda njegove kompanije, prenio je Rojters.


Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top