Jedna od najljepših destinacija nudi kupovinu državljanstva | Ekonomist

Jedna od najljepših destinacija nudi kupovinu državljanstva

Vanuatu, ostrvska država u Tihom okeanu, jedna je od idealnih destinacija za putovanje. Za ulazak u tu egzotičnu zemlju nije potrebna viza, već “samo” 200.000 dolara, za koliko je moguće i službeno kupiti vanuatsko državljanstvo.

Ova manje-više svima nepoznata država smještena je u južnom delu Tihog okeana, a poznata je po svojim divnim plažama, staroj kulturi, udaljenim ostrvima i mjestima za ronjenje. Vanuatu se sastoji od ukupno 83 ostrva, od kojih je 65 nenaseljeno, a najbliži kontinent, Australija, udaljena je 1.750 kilometara. Arhipelag je vulkanskog porijekla i njime vlada tropska klima, pa ukoliko kupite državljanstvo ovdje ćete devet mjeseci uživati u toplom i lijepom vremenu, dok ćete tri mjeseca morati nekako “izgurati” niže, ali ne i preniske, temperature.
Ono što je dodatna zanimljivost kod kupovanja državljanstva jeste činjenica da oni koji to žele ne moraj platiti ni novcem, ni kreditnim karticama, već Vanuatu prihvata i plaćanje najpoznatijom kriptovalutom na svijetu, bitkoin.
Vanuatu je inače zemlja članica Komonvelta, saveza čije su članice mahom nekadašnje britanske kolonije. Dobijanje državljanstva ove ostrvske zemlje će vam omogućiti putovanje bez vize u 113 raznih zemalja, a uživaćete i u niskim porezima. Najbolje od svega je da čak i ne morate da živite u Vanuatuu, već je dovoljno da imate pasoš.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top