Jedan od osnivača poziva na gašenje Facebook-a

Mark Hjus pomogao je Marku Zakerbergu da transformiše Facebook u veliku društvenu mrežu i prepoznat brend, a sada poziva na njegovo gašenje.

Vrijeme je, kaže, da se Facebook ukine.

– Mark je dobra, uljudna osoba. Ali sam ljut na njega, jer ga je fokus na rast kompanije doveo do toga da je žrtvovao bezbjednost svojih korisnika za klikove – napisao je Hjus.

– Razočaran sam, u sebe i u prvu ekipu programera Facebooka, što nismo predvidjeli kako će News Feed algoritmi promijeniti naše kulture, uticati na izbore i ojačati nacionalističke lidere – kazao je Hjus, dodajući da se Zakerberg okružio pogrešnim ljudima koji mu se nikada ne suprotstavljaju.

Hjus je samo jedan u nizu od bivših izvršnih ljudi iz Facebooka koji su pozvali na striktnije regulacije Facebooka i drugih online platformi.

Zakerberg je rekao da je otvoren za neke regulacije. U svojoj kolumni za “Washington Post”, direktor Facebooka podvukao je stvari koje bi pristao da promijeni na Facebooku.

Hjus je kazao da Zakerberg sada ima vlasništvo i kontrolu nad 80 odsto svjetskog tržišta online medija.

On je takođe predložio da američka vlada treba da formira agenciju koja će nadzirati rad tehnoloških kompanija.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top