Javni poziv za Program državne pomoći malim i srednjim preduzećima u prerađivačkoj industriji za 2015. godinu otvoren do 09.oktobra

Javni poziv za Program državne pomoći malim i srednjim preduzećima u prerađivačkoj industriji za 2015. godinu otvoren do 09.oktobra

Ministarstvo ekonomije još jednom poziva preduzetnike da se prijave na Javni poziv za Program državne pomoći  malim i srednjim preduzećima u prerađivačkoj industriji za 2015. Za koji su previđena sredstva 30.000 eura.  Poziv je otvoren do 09. oktobra 2015.godine.

Programom je predviđena finansijska podrška malim i srednjim preduzećima u prerađivačkoj industriji za korišćenje usluga eksternih konsultanata (konsultantskih firmi, naučnoistraživačkih ustanova, naučno-tehnoloških parkova, centara izvrsnosti, inovaciono-preduzetničkih centara i poslovnih inkubatora) u cilju realizacije inovativnih aktivnosti. U skladu sa procedurama Programa, preduzeće treba da dostavi ponudu o angažovanju konsultanta za sprovođenje inovacija u segmentu inoviranja proizvoda, poslovnog procesa, organizacije ili marketinga, a da nakon odobrenja pristupi realizaciji inovativne aktivnosti. Napominjemo da preduzeće finansira troškove eksternog konsultanta za realizaciju inovativne aktivnosti u visini od 100 odsto, a nakon završetka aktivnosti podnosi zahtjev za povraćaj u visini od maksimalno 50 odsto opravdanih troškova, odnosno do 2.500,00€, bez poreza na dodatu vrijednost.

Prijavna dokumentacija za učešće u Javnom pozivu može se naći na sajtu Ministarstva ekonomije, a dodatne informacije i stručna pomoć mogu se dobiti na brojeve telefona 020/482 157 i 482 302.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top