Japan: 26 grozdova prodato za 8.200 dolara!

U Japanu je 26 grozdova grožđa prodato za rekordnih milion jena, odnosno 8.200 dolara ili 315 dolara po grozdu, prenosi AFP. Rekord je postavila sorta “Ruby Roman”. Grožđe je prodato na prvoj ovogodišnjoj aukciji u Kanazavi, gradu koji se nalazi 300 kilometara sjeverozapadno od Tokija i oborilo prošlogodišnji rekord od 550.000 jena. Svako zrno je teško oko 20 grama i veličine je loptice za stoni tenis, ali ekstremno visoke cijene voća nisu novost u Japanu.

Kupac, glavni kuvar hotela Niko u Kanazavi Masauki Hirai izjavio je da je dobio stroga naređenja od lokalnih turističkih šefova da pobedi po svaku cijenu.

Ranije ove godine, par Jubari dinja iz Hokaida na sjeveru Japana, koje se smatraju statusnim simbolom, prodato je za cijenu od koje zastaje dah – 1.5 miliona jena. Japanci često kao poklon daju vrhunsko voće, dok ono rano često prodaju po ogromnim cijenama čime se stvara unosno tržište koje cvjeta uprkos sporom razvijanju ekonomije.

Izvor svet novca

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top