Jačati ekonomske veze CG i Turske | Ekonomist

Jačati ekonomske veze CG i Turske

Bilateralni odnosi Crne Gore i Turske veoma su dobri i dodatno mogu biti ojačani unaprijeđenjem ekonomskih odnosa, kroz investicije turskih kompanija u industriju i sektor energetike, ocijenili su premijeri dviju država, Duško Marković i Binali Jildirim.

Marković, koji se u sastao u subotu sa Jildirimom na marginama Minhenske bezbjednosne konferencije, kazao je da određeni broj turskih kompanija već uspješno posluje u Crnoj Gori.

On je, zahvaljujući na pomoći turske države, realizovanoj i kroz saradnju sa TIKA, izrazio nadu da će u narednom periodu biti novih investicija.

Marković je, kako je saopšteno u Službi za odnose sa javnošću Vlade, dodao da je Crna Gora zainteresovana za potpisivanje sporazuma o saradnji u oblasti odbrambene industrije.

„Time će se stvoriti pretpostavke za uspostavljanje poslovne saradnje Tosčelik Nikšić sa odbrambenom industrijom Turske, kako bi im ta nikšićka kompanija isporučivala specijalne čelike“, dodaje se u saopštenju.

Jildirim je, komentarišući put Crne Gore u NATO, kazao da Turska snažno podržava crnogorske evroatlantske integracije i da je članstvo Crne Gore u Alinansi važno kako za Crnu Goru tako i za mir i prosperitet na Balkanu.

On je ocijenio da će Crna Gora i Turska tijesno sarađivati pod okriljem NATO.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top