Jačanje saradnje sa Evropskom investicionom bankom | Ekonomist

Jačanje saradnje sa Evropskom investicionom bankom

Evropska investiciona banka (EIB) zainteresovana je, kroz odobravanje kredita, za podsticaj investicijama u oblastima turizma, energetike i infrastrukture, uključujući i jačanje socijalne infrastrukture – izgradnju škola i bolnica kroz privatno-javno prartnerstvo, kazao je potpredsjednik EIB-a Dario Skanapiek na sastanku sa predsjednikom Vlade Crne Gore Duškom Markovićem.

Skanapiek je pohvalio mjere finansijske konsolidacije, ali dodao da one ne smiju destimulisati investicije te da je važno podržati privatni sektor.

Marković je zahvalio na dosadašnjoj podršci EIB Crnoj Gori od oko 400 miliona eura, dodajući da je važna sposobnost administracije da na pravilan način iskoristi date mogućnosti.

Zajednički je konstatovano da uspješnost saradnje EIB i Vlade zavisi od znanja, efikasnosti i sposobnosti administracije i ocijenjeno da pomoć i ekspertiza EIB u tom kontekstu mogu biti važan segment razvoja i jačanja javne uprave.

Takođe, danas su predstavnici EIB potpisali i ugovor o kreditnom aranžmanu između sa Željezničkom infrastrukturom i finansijski ugovor sa Investiciono-razvojnim fondom.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top