Izvoz Plantaža u Rusiju i dalje na čekanju | Ekonomist

Izvoz Plantaža u Rusiju i dalje na čekanju

Ruski državni organ za kontrolno-inspekcijske poslove u oblasti trgovine i zaštite prava potrošača, Rospotrebnadzor, nije odgovorio na zahtjev Plantaža za ukidanje privremene zabrane uvoza vina crnogorske kompanije na teritoriji Rusije.

Direktor izvoza Plantaža Milan Milutinović, kazao je da očekuje da će se ubrzo pred ruskim institucijama dokazati da su vina crnogorske kompanije proizvedena u skladu sa najvišim svjetskim standardima i da će se ponovo naći na policama marketa u Rusiji.

– Rospotrebnadzor nije, u zakonom propisanom roku od 30 dana, odgovorio na zahtjev Plantaža, nakon čega je advokatski tim podgoričke kompanije pokušao da dobije informaciju o tome da li će i kad zahtjev biti riješen. Međutim, pošto nije bilo odgovora, postupajući advokati Plantaža su krajem prošle godine podnijeli prigovor Rospotrebnadzoru, zbog nepostupanja, koji do danas nije riješen – rekao je Milutinović Pobjedi.

Plantaže su krajem oktobra uspjele zvanično da predaju zahtjev Rospotrebnadzoru.

Prema riječima Milutinovića, najbitnije je da Plantaže, u zavisnosti od ishoda postupka koji vode kod Rospotrebnadzora, ako ne budu zadovoljne konačnom odlukom ruskog državnog organa, imaju pravo da zaštitu svojih prava traže kod nadležnog suda.

– O daljim koracima u postupku, Plantaže će se opredijeliti nakon obavljenih konsultacija sa svojim advokatima – saopštio je Milutinović.

On je dodao da u Plantažama i dalje čvrsto vjeruju u kvalitet svojih proizvoda i pravičnost ruskih državnih institucija.

– I dalje stojimo pri stavu da će se u najskorije vrijeme pred ruskim institucijama dokazati ono što su analize koje smo uradili u nekoliko evropskih laboratorija dokazale, a to je da su naša vina proizvedena u skladu sa najvišim svjetskim standardima i da će se čim se steknu objektivni uslovi ponovo naći na policama ruskih marketa – poručio je Milutinović.

_______________________________________________________________________________

Izvor: Pobjeda

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top